Sportnieuws uit de hele wereld

DaMedia, ook voor genummerde loten

Archive for november, 2018

Estavana Polman leeft ondanks de afwezigheid van topspelers Yvette Broch en Danique Snelder met een goed gevoel toe naar het EK in Frankrijk, dat volgens de opbouwspeler een zwaarder toernooi is dan het WK en de Olympische Spelen.

Comments Off on Topfitte Polman heeft zin in ‘zwaarste toernooi’ van handbalkalender

Een tiebreak moet de beslissing gaan brengen bij de schaaktweekamp om de wereldtitel tussen Magnus Carlsen en Fabiano Caruana in Londen. Ook de twaalfde partij eindigde maandag in een remise, waardoor de stand 6-6 is.

Comments Off on Schakers Carlsen en Caruana wacht tiebreak in strijd om wereldtitel

Tess Wester van de Nederlandse handbaldames blikt vooruit op komend EK in Frankrijk. De keeper denkt dat het een lastig toernooi wordt vanwege het ontbreken van sterkhouders Danick Snelder en Yvette Broch.

Comments Off on Handbalster Wester verwacht lastig EK zonder ‘beste speelsters’

Voor Michael van Gerwen begint het WK darts komende maand met een partij tegen de Engelsman Alan Tabern of de Australiër Raymond Smith, zo heeft de loting maandag uitgewezen. Jan Dekker neemt het in de eerste ronde op tegen Lisa Ashton, een van de twee…

Comments Off on Van Gerwen tegen Tabern of Smith, Dekker loot vrouw bij WK darts

Sophia Flörsch vliegt maandag terug naar Duitsland. De Formule 3-coureur is voldoende hersteld van een zware operatie na een heftige crash in Macau.

Comments Off on Formule 3-coureur Flörsch mag na zware crash in Macau weer naar huis

Michael van Gerwen is er niet in geslaagd om voor het vierde jaar op rij de Players Championship Finals te winnen. De Nederlander boog zondag in een spannende finale in Minehead met 11-9 voor de Noord-Ier Daryl Gurney.

Comments Off on Van Gerwen onderuit tegen Gurney in finale Players Championship Finals

NOC*NSF heeft zondag een shortlist naar buiten gebracht voor de prijs van Sportman en -vrouw van het Jaar. Onder anderen Rico Verhoeven, Tom Dumoulin, Kiki Bertens en Ireen Wüst staan op de kandidatenlijst.

Comments Off on Verhoeven en Bertens op shortlist voor Sportman en -vrouw van het Jaar

Mathieu van der Poel heeft zondag zijn derde zege op rij geboekt in de wereldbeker. De 23-jarige Brabander was veruit de sterkste in Koksijde.

Comments Off on Van der Poel en Betsema winnen wereldbekerwedstrijd in Koksijde

Epke Zonderland heeft zondag bij de wereldbekerwedstrijd in Cottbus goud gepakt op het onderdeel rekstok. De 32-jarige Fries kwam in de finale tot een score van 14.866 punten.

Comments Off on Zonderland pakt goud op rekstok bij wereldbekerwedstrijd in Cottbus

Kroatië heeft zondag voor de tweede keer in de historie de Davis Cup gewonnen. Frankrijk werd in de finale van het landentoernooi met 3-1 verslagen.

Comments Off on Kroatië rekent af met Frankrijk en wint Davis Cup voor tweede keer
Tags: ,

De Franse tennissers hebben de beslissing in de Davis Cup-finale zaterdag met een dag uitgesteld. Nicolas Mahut en Pierre-Hugues Herbert wonnen de dubbelpartij tegen de Kroaten Ivan Dodig en Mate Pavic, waardoor de titelverdediger de achterstand tot 1-…

Comments Off on Franse dubbelaars stellen beslissing in Davis Cup-finale tegen Kroatië dag uit
Tags: ,

Michael van Gerwen heeft zich vrijdag eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van de Players Championship Finals in Minehead. De Brabantse nummer één van de wereld was met 6-1 veel te sterk voor Matthew Edgar.

Comments Off on Van Gerwen simpel naar tweede ronde Players Championship Finals

Categories