Sportnieuws uit de hele wereld

DaMedia, ook voor genummerde loten

Archive for juli, 2019

Atletiekbond IAAF is blij dat er eindelijk duidelijkheid is in de veelbesproken zaak rond Caster Semenya. De federatie hoopt dat de kwestie geen rol meer speelt bij de WK atletiek in september.

Comments Off on Atletiekbond IAAF blij met duidelijkheid in zaak-Semenya richting WK

Caster Semenya moet de WK atletiek aan zich voorbij laten gaan. De hoogste rechtbank in Zwitserland heeft de beslissing dat de Zuid-Afrikaanse zonder testosteron verlagende medicatie in actie mag komen teruggedraaid.

Comments Off on Semenya mist WK door terugdraaien uitspraak over verplichte medicatie

De Nederlandse honkbalinternational Loek van Mil is zondagavond op 34-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een noodlottig ongeval, zo heeft honk- en softbalbond bond KNBSB maandag bekendgemaakt.

Comments Off on Nederlands honkbalinternational Loek van Mil (34) overleden
Tags:

Bondscoach Marcel Wouda is een jaar voor de Olympische Spelen in Tokio bezorgd over de prestaties van de Nederlandse zwemmers. Nederland kon de afgelopen twee weken niet imponeren bij de WK in het Zuid-Koreaanse Gwangju.

Comments Off on Teleurstellend WK baart zwemcoach Wouda zorgen richting Spelen

Rob Cross heeft voor het eerst in zijn carrière de titel veroverd op de World Matchplay Darts. De Engelsman was zondag in de finale in Blackpool veel te sterk voor Michael Smith: 18-13.

Comments Off on Cross verovert titel op World Matchplay na overtuigende zege op Smith
Tags:

Kiki Bertens is er zondag niet in geslaagd de tiende WTA-titel uit haar loopbaan te veroveren. De Westlandse ging in de finale van het graveltoernooi in Palermo pijnlijk onderuit tegen de Zwitserse Jil Teichmann.

Comments Off on Bertens verliest finale in Palermo en grijpt naast tiende WTA-titel
Tags:

Mathieu van der Poel is opgelucht en trots dat hij zondag zijn favorietenrol op de EK mountainbike waar heeft gemaakt. De ongenaakbare Nederlander reed in Tsjechië onbedreigd naar het goud.

Comments Off on Trotse Van der Poel: ‘Heb hard gewerkt voor EK-goud op mountainbike’
Tags:

Mathieu van der Poel heeft zondag voor het eerst in zijn loopbaan goud veroverd op de EK mountainbike. De Nederlander reed in het Tsjechische Brno op imponerende wijze naar de Europese titel en zag zijn landgenoot Milan Vader brons pakken.

Comments Off on Sterke Van der Poel onbedreigd naar eerste Europese titel op mountainbike
Tags:

Tamás Kenderesi is zondag opgepakt door de Zuid-Koreaanse politie. De Hongaarse zwemmer die deze week deelnam aan de WK wordt verdacht van seksuele intimidatie.

Comments Off on Hongaarse deelnemer WK zwemmen opgepakt wegens seksuele intimidatie
Tags:

Ranomi Kromowidjojo is er zondag niet in geslaagd een medaille te veroveren op de 50 meter vrije slag bij de WK zwemmen in het Zuid-Koreaanse Gwangju. De Nederlandse werd zesde, waarna Arjan Knipping in de eindstrijd van de 4×100 meter wisselslag als a…

Comments Off on Kromowidjojo stelt teleur met zesde plaats in WK-finale 50 meter vrij

Arjan Knipping heeft zondag bij de WK zwemmen in het Zuid-Koreaanse Gwangju op indrukwekkende wijze de eindstrijd bereikt van de 400 meter wisselslag. De Achterhoeker zwom in de series een Nederlands record.

Comments Off on Knipping verrast met finaleplaats 400 meter wisselslag en olympisch ticket

Kiki Bertens heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi in Palermo. De Westlandse rekende bij de laatste vier in twee sets af met de Spaanse Paula Badosa.

Comments Off on Bertens plaatst zich in Palermo voor vierde WTA-finale van dit jaar

Categories