Sportnieuws uit de hele wereld

DaMedia, ook voor genummerde loten

Archive for september, 2019

Sifan Hassan gaat woensdag op de WK atletiek in Doha van start op de 1.500 meter. De wereldkampioene op de 10.000 meter geeft de voorkeur aan die afstand boven de 5.000 meter.

Comments Off on Hassan geeft op WK atletiek voorkeur aan 1.500 meter boven 5.000 meter
Tags:

Dafne Schippers baalt er enorm van dat ze zich maandag geblesseerd heeft moeten afmelden voor de 200 meter bij de WK atletiek in Doha. De Nederlandse voelde juist dat ze in vorm was en dus is het voor haar extra moeilijk dat ze haar titel niet kan verd…

Comments Off on Schippers: ‘Moet wereldtitel loslaten zonder ervoor te kunnen strijden’

Lisanne de Witte heeft zich maandag op de WK atletiek op de 400 meter geplaatst voor de halve eindstrijd. Jamile Samuel slaagde daar op de 200 meter eveneens in. De Oegandese Halimah Nakaayi veroverde op de 800 meter de wereldtitel en is daardoor de op…

Comments Off on De Witte op WK naar halve eindstrijd 400 meter, Nakaayi opvolger Semenya
Tags:

Dafne Schippers kan haar wereldtitel op de 200 meter niet verdedigen. De sprintster is onvoldoende hersteld van de liesblessure die ze zondag opliep in de halve finales van de 100 meter in Doha.

Comments Off on Geblesseerde titelverdediger Schippers niet van start op 200 meter op WK

Kiki Bertens heeft maandag zonder setverlies de derde ronde van het prestigieuze WTA-toernooi in Peking bereikt. De Westlandse was op het Chinese hardcourt te sterk voor Dayana Yastremska.

Comments Off on Bertens rekent af met Yastremska en bereikt derde ronde in Peking

Lisanne de Witte sluit niet uit dat ze op de WK atletiek in Doha kan verrassen met een medaille. De Nederlands recordhouder op de 400 meter heeft de afgelopen maanden vertrouwen opgedaan met in het bijzonder een derde plaats bij de Diamond League-wedst…

Comments Off on De Witte: ‘Als ik de WK-finale haal dan kan ik een medaille pakken’
Tags:

Op de vierde dag van de WK atletiek in Doha komen de Nederlanders Jamile Samuel, Taymir Burnet en Lisanne de Witte in actie in het Khalifa International Stadium.

Comments Off on Programma dag 4 WK: Burnet wil verrassen met finaleplaats op 200 meter
Tags:

Bart Bennema denkt dat het een juiste beslissing is geweest om Dafne Schippers zondag niet te laten starten in de finale van de 100 meter bij de WK atletiek in Doha. Volgens de coach was de atlete door haar liesblessure niet in staat geweest om op haar…

Comments Off on Bennema: ‘Niet starten Schippers in WK-finale beste keuze voor toekomst’

Dafne Schippers heeft zich zondag kort voor de start van de finale van de 100 meter bij de WK atletiek in Qatar afgemeld met een blessure. Het is ook hoogst onzeker of de Nederlandse later dit toernooi haar titel kan verdedigen op de 200 meter.

Comments Off on Schippers mist finale 100 meter en mogelijk ook rest van WK door blessure

Shelly-Ann Fraser-Pryce heeft zondag bij de WK atletiek in Doha voor de vierde keer in haar loopbaan de wereldtitel op de 100 meter veroverd. Bij de mannen bereikte Taymir Burnet namens Nederland de halve finales van de 200 meter.

Comments Off on Vierde wereldtitel Fraser-Pryce op 100 meter, Burnet verder op 200 meter

Joost Luiten is zondag nipt boven Wil Besseling geëindigd bij het Alfred Dunhill Links Championship. De Bleiswijker sloot het toernooi in Schotland af als gedeeld veertigste, Besseling werd met nog vijf andere golfers 46e.

Comments Off on Luiten eindigt als middenmoter nipt boven Besseling in Schotland

De Nederlandse handbalsters hebben zondag ook hun tweede EK-kwalificatiewedstrijd ruim gewonnen. De ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade won in Kozani met 43-18 van Griekenland.

Comments Off on Handbalsters winnen ook tweede EK-kwalificatiewedstrijd met ruime cijfers

Categories